torsdag 26. mars 2009

hyperaktivitet, ritalin og skolen! kaballah sitt syn?

Hyperaktivitet er et naturlig fenomen blant den nye generasjonen barn.

Mellom 80% - 90% av dagens barn er hyperaktive. Mange av dem foreskrives Ritalin. Foreldrene får beskjed om at de ikke kan ha barna i skolen dersom de ikke gir dem Ritalin. På mange skoler er det nærmest en betingelse. 

Men dette er utvilsomt veldig galt. Kabbala forklarer at menneskene forandrer seg fra en generasjon til den neste, p.g.a. at begjæret vårt vokser hele tiden. Menneskene i den yngre generasjonen har et større begjær enn menneskene i de foregående generasjonene. Følgelig utvikler de teknologien og samfunnet, og dermed gjør hele menneskeheten fremskritt. Det er grunnen til at hver generasjon er større enn den forrige. 

Dagens generasjon er spesiell. Egoet i denne generasjonen har blitt så stort at vi ikke klarer å bruke det på riktig måte. Vi forstår ikke disse barna. Og heller enn å forsøke å forstå dem, ønsker vi å roe dem ned og vi lenker dem fast med Ritalin, som for å stanse dem. Men ingenting godt kommer ut av det, og det hindrer bare barnet i å utvikle seg. 

Det er ikke sånn at bare noen få barn er hyperaktive. En ting hadde vært om dette gjaldt bare ett eller to barn, men i dag ser vi fenomenet hos 80%-90% av barna. Så dette er altså ikke noe som bare gjelder unntaksvis. Hele denne generasjonen er slik, og vi vil helst lenke den fast, sette den i fengsel. 

Barn må få lov til å løpe, barn må få lov til å hoppe og barn må få lov til å være «hyperaktive». Barna må få ut energien og begjæret sitt for å kunne utvikle seg. Og hvis vi legger begrensninger 
på dem - hvis vi medisinerer dem - kommer vi til å skade dem både fysisk og mentalt. 

Når vi har å gjøre med et så vanlig fenomen som dette, må vi nærme oss det på en følsom måte. Vi må se på fenomenet som noe naturlig som er nødvendig for utviklingen. Vi må ta inn over oss at vi ikke vet hvordan vi skal hanskes med slike barn, at vi ikke vet hvordan vi skal roe dem ned, at vi ikke vet hvordan vi skal være mot dem i skolen, eller hvordan vi skal sette grenser. Men Ritalin er uansett ikke den riktige måten å nærme seg problemet på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar