torsdag 26. mars 2009

Handle trygt på internett

Handle trygt på internett

Gir deg tips og råd om netthandel og hvordan du unngår å bli lurt. 

Å handle i nettbutikker er enkelt og tidsbesparende. Flere og flere handler på nettet med kredittkort eller postoppkrav. Selv om selve handlingen går greit, kan det være noen råd du bør følge ut når du vil shoppe online. 
Her er noen tips på hva du bør sjekke ut hos den nettbutikken du vil handle fra.

Ser nettbutikken profesjonell ut? Er det god kontaktinformasjon med telefonnummer, e-post og adresse? Ring gjerne til nettbutikken dersom du vil forsikre deg om at det personer som kan stoles på. Du får også et inntrykk av deres kundeservice ved å ta en slik telefon. 
Hvilke retur-ordninger har nettbutikken? I norge har vi 14 dagers returrett for alle varer, men i utlandet kan dette variere. Det kan være lurt å sjekke deres retur ordning hvis du angrer kjøpet. 
Sjekk deres personvern policy. Vær sikker på at de ikke kommer til å bruke din kundeinformasjon til andre formål. Dette er ikke et stort problem og forekommer mest i utlandet. 
Bruk riktig kontakt informasjon om deg selv. Pass på at alle data du fyller ut er riktig. Spesielt telefon og e-post adresse. 
Dersom du bruker kreditt kort, sjekk at de bruker en sikker kobling (https øverst i adressefeltet). Dette indikeres med en gul lås i internet explorer. Husk at mange også tilbyr postoppkrav på bestillingen. Er du usikker på om firmaet vil levere varen til deg, bruk postoppkrav. 
Lykke til med valg av nettbutikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar